Links boven

                                
  


 
Begeleiding

Als leerling van Mavo Roermond kun je op een goede leerlingenzorg rekenen!

KLAS 1 EN 2
Hier is de coach de centrale persoon voor jou en je ouders. De coach kent je op school vaak het best. Hij/zij weet niet alleen welke vorderingen je maakt, maar ook veel over je persoonlijke omstandigheden. Samen met je coach stel je leervragen en leerdoelen op. Zo proberen we de motivatie om te leren bij je te verhogen. Je coach is je eerste aanspreekpunt, maar ook voor je ouders en andere leerkrachten. Verder is je coach degene die de klas kent en er voor je is als het nodig is. Soms heb je een extra steuntje in de rug nodig. Als je je hulpvraag hebt aangegeven bij je coach/leerkracht, zal hij/zij contact zoeken met je ouders. Daarna informeert je coach de leerlingcoördinator en afdelingsleider en als laatste iemand van het Zorg Advies Team bij ons op school. Vervolgens wordt er bekeken of er hulp wordt ingeschakeld binnen de school.
Bijvoorbeeld de dyslexiecoach of de counselor. Ook kan er hulp worden gezocht buiten school, bijvoorbeeld algemeen maatschappelijk werk of CJG. Zij zetten dan in samenwerking met jou en je ouders de ondersteuning voort.

KLAS 3 EN 4
Hier is de mentor de centrale persoon voor jou en je ouders. De mentor kent je op school vaak het best. Hij/zij weet niet alleen welke vorderingen je maakt, maar ook veel over je persoonlijke omstandigheden. Je mentor is je eerste aanspreekpunt, maar ook voor je ouders en andere leerkrachten. Verder is je mentor degene die de klas kent en er voor je is als het nodig is. Soms heb je een extra steuntje in de rug nodig. Als je je hulpvraag hebt aangegeven bij je mentor/leerkracht, zal hij/zij contact zoeken met je ouders. Daarna informeert je mentor de leerlingcoördinator en afdelingsleider en als laatste iemand van het Zorg Advies Team bij ons op school. Vervolgens wordt er bekeken of er hulp wordt ingeschakeld binnen de school.
Bijvoorbeeld de dyslexiecoach of de counseler. Ook kan er hulp worden gezocht buiten school, bijvoorbeeld algemeen maatschappelijk werk of CJG. Zij zetten dan in samenwerking met jou en je ouders de ondersteuning voort.

Voor vragen rondom je vervolgstudie kun je terecht bij de decaan.