Kleding

Wij verwachten van je dat je in school passende kleding draagt (bijvoorbeeld: als het buiten warm is, wil dat niet zeggen dat je erg schaars gekleed moet gaan). Indien je niet passend gekleed bent, kan de schoolleiding je naar huis sturen, om je kleding aan te passen. In het gebouw is het dragen van jassen verboden. In klaslokalen en studieruimtes is het dragen van petten en hoeden verboden.

In praktijklessen, practica en gymlessen gelden i.v.m. veiligheid en hygiëne speciale kledingvoorschriften. Zo is bij bepaalde lessen het dragen van sieraden om veiligheidsredenen niet toegestaan.

Voor het dragen van hoofddoekjes, gezichtssluiers e.d. verwijzen wij naar artikel
Leidraad kleding op scholen van het Ministerie van O C en W. In verband met brandveiligheid bij enkele lessen is het verplicht dat de hoofddoekjes van katoen zijn.

SPORTLESSEN
De gymlessen dienen gevolgd te worden in een wit T-shirt met korte mouw, een korte of lange sportbroek en gymschoenen. Voor de buitenlessen (bij koud weer) mag een trainingspak of sweater gedragen worden. Voor de buitenlessen is het handig een plastic zak en extra sokken mee te nemen (in de vroege ochtend zijn de sportvelden vaak nog nat). Het dragen van noppenschoeisel is niet toegestaan i.v.m de kunststof atletiekbaan. 

De laatste weken van het schooljaar vinden de sportlessen plaats in het buitenbad van de Roerdomp. Ondanks dat het water verwarmd is kan de buitentemperatuur aan de lage kant zijn. Als de buitentemperatuur te koud is wordt de zwemles ingekort en kunnen de leerlingen zich omkleden in sporttenue. Op de sportvelden van het zwembad wordt de les voortgezet met spelsporten. Dit is de reden dat de leerlingen in deze periode de sport- en zwemspullen moeten meenemen.
Zwemmen is een verplicht onderdeel van het PTA (programma toetsing en
afsluiting) en wordt in het 3
e jaar afgesloten. Leerlingen met een Islamitische geloofsovertuiging volgen de zwemlessen eventueel in bourkini.  Aangezien de sportlessen een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma zijn bestaat er geen mogelijkheid om hier vrijstelling voor te verlenen. (uitgezonderd fysieke problemen)

Voor meisjes die hoofddoekjes dragen bestaan er speciale sporthoofddoekjes zonder gevaarlijke speldjes, maar met klittenband en rekbaar stof. Ook deze zijn geschikt voor de zwemlessen. Waardevolle spullen (telefoon, beurs, sieraden etc.) mogen niet meegenomen worden naar de kleedlokalen, maar dienen veilig te worden opgeborgen in de kluisjes op school. Het dragen van sieraden kan leiden tot zeer ernstig letsel bij jezelf en anderen. Het dragen van ringen, armbandjes, kettinkjes, oorbellen en horloges is daarom verboden.


Indien door omstandigheden niet deelgenomen kan of mag worden aan de gymlessen dan beoordeelt de vakdocent of er een vervangende opdracht gemaakt moet worden en aan welke eisen deze moet voldoen.